top of page

Benelux Trophy 2020

OBC-day2-leg4_9545.jpg

Beste zeilers,

 

Het is u wellicht al ter ore gekomen, in België mogen er vanaf 1 juli 2020 weer zeilevenementen georganiseerd worden. Zoals het er nu uit ziet zullen er vanaf 1 september 2020 ook in Nederland weer zeilevenementen kunnen plaatsvinden. Nu hebben de Belgian Dragon Association en Nederlandse Draken Club de handen ineengeslagen om nog in 2020 een aantal mooie evenementen op te kaart te zetten en te bundelen om het ‘verloren seizoen een beetje in te halen’.

 

Zoals we in Oostende gewend zijn is het daar prachtig zeilen in een gastvrije ambiance. Het varen op de Noordzee voor de Belgische kust met stroom is voor de locals natuurlijk gesneden koek, maar de Nederlanders moeten er altijd weer even aan wennen. En op de Nederlandse binnenwateren vergalopperen de Belgen zich nog wel eens aan de bijzondere winddraaiingen. Al met al een mooi gegeven om te kijken wie in de zeer uiteenlopende omstandigheden uiteindelijk de beste zeilers van ‘de lage landen’ zal zijn.

 

Begin juli dagen de sympathieke Belgische zeilvrienden de stoere Nederlandse zeilers uit om naar Oostende af te reizen en daar voorafgaand aan het OBK (13 – 16 aug) aan drie evenementen deel te nemen. Er zijn dus maar liefst 4 evenementen die vanuit Oostende gevaren kunnen worden:

 

Kick-off : Clinics & Duvel Cup (4  – 5 juli)

Clinics & Bar Race (25 – 26 juli)

Brugse Zot Cup (8 – 10 aug)

Open Belgisch Kampioenschap (13 – 16 aug)

In September dagen de Nederlanders de Belgen uit om in Muiden 2 evenementen te varen en aansluitend naar Akersloot te komen om daar ‘op de plas’ de laatste twee weekenden te varen. Dit zijn:

Tune-Up 2020 (12 – 13 sept)

Open Nederlands Kampioenschap (17 – 20 sept)

Grand Prix d’Alkmaar serie 1 (26 – 27 sept)

Grand Prix d’ Alkmaar serie 2 (3 – 4 okt)

 

Met dit mooie aanbod aan wedstijden geloven wij van de Belgian Dragon Association en de Nederlandse Draken Club toch nog een mooi en gevarieerd wedstrijdpallet neer te zetten en verwachten natuurlijk dat de strijd om de nieuwe titel ‘beste team van de lage landen’ de wisseltrofee van de nieuwe, zeer prestigieuze prijs de ‘BENELUX TROPHY’. Deze wordt speciaal voor deze eerste editie gemaakt en heeft een leuke Belgische en Nederlandse ‘twist’. Voor de prestigieuze prijs ‘BENELUX TROPHY’ tellen twee evenementen mee die in België worden gevaren (Brugse Zot en OBK) en twee evenementen die in Nederland worden gevaren (Tune-Up en ONK).

 

Nu we weer mogen varen, houden we er rekening mee dat het storm gaat lopen bij de inschrijvingen. Er kan voor de Belgische evenementen worden ingeschreven via www.belgiandragons.be en voor de Nederlandse evenementen via www.dragonclass.nl.

 

Let wel: alles wordt in ogenschouw gehouden met de mogelijkheden en onmogelijkheden van de COVID-19 ontwikkelingen.

 

Met vriendelijke groet

 

Alex Helsen – voorzitter Belgian Dragon Association

Klaas Ruigewaard – voorzitter Nederlandse Draken Club

BDA_2020_Benelux_Trophy.png
bottom of page