BDA Sailing Academy

30 June 2019

@RNSYC Ostend

BDA Sailing Academy - Try a Dragon

KENNISMAKING ZEILEN OP DRAAK

De Bugatti van de zee

 

Op zondag 30 juni wordt reeds de 8ste editie van BDA Sailing Academy (Try a Dragon) georganiseerd. The BDA Sailing Academy staat klaar, een initiatief van de BDA (Belgische Drakenklasse) in samenwerking met RNSYC waarbij de Drakenklasse toekomstige booteigenaars en bemanning verleid tot het zeilen op Draak. Ervaren eigenaars en hun bemanningen maken plaats om de geïnteresseerde zeilers/sters aan boord te laten stappen op hun sierlijke Draak.
De Draak, gekend als ex-Olympische klasse en blijvend icoon in de zeilsport, een stijlvolle klassieker, de meest dynamische eenheids(kielboot) klasse in België en haar buurlanden, wedstrijden gaande van clubwedstrijden tot de Gold Cup waar vele olympische en ex-America’s Cup zeilers aan deelnemen, zeilen op de leuke plaatsten in Europa, gemakkelijk trailerbaar, "gentlemanship" nog meer dan een woord is en het sociale "after sailing" integraal deel is van de draken klasse!!
Dit zijn maar een paar van de redenen waarom zeilers kiezen voor een draak. Aan jullie de unieke kans om de stap te zetten!!!

Agenda:
Zondag 30/06

Afspraak telkens aan de ingang van de RNSYC : Montgomerykaai in Oostende

Voormiddag sessie:

Afspraak om 10u00 waar eerst een korte uitleg wordt gegeven van de Draak en worden de personen verdeeld onder de boten om buiten te varen.

Terug in de haven rond 13u00 met korte debriefing aan de bar.

Namiddag sessie:

Afspraak om 14u00 waar eerst een korte uitleg wordt gegeven van de Draak en worden de personen verdeeld onder de boten om buiten te varen.

Terug in de haven rond 17u00 met korte debriefing aan de bar.

Event Location:
RNSYC - Ostend

Op zondag 30 juni 2019 worden er 2 sessies georganiseerd, één in de voormiddag en één in de namiddag, telkens met verschillende boten afhankelijk van aantal inschrijvingen.


Deelname aan deze initiatie is volledig gratis.
Graag aanmelden (uiterlijk tegen 23 juni) door een e-mail met de vermelding "BDA Sailing Academy 2019" te sturen naar secretary@belgiandragons.be met vermdelding van :

- hoeveel personen

- welke sessie voorkeur (voor- of namiddag of beiden)

- een korte beschrijving van je zeilervaring

- in het bezit van gepast zeilkledij

- in het bezit van zwemvest


Het zeilprogramma, en meer details worden via email nagestuurd.

Aangepaste kledij wel noodzakelijk, op een Draak kan je erg nat worden!


Volg de laatste stand van zaken op onze BDA Sail Academy evenement pagina op facebook:

  • Facebook Social Icon